Peanut butter chocolate

Jordnötssmör och choklad är det perfekta paret, så varför inte göra en chokladkaka av det?

Peanutbutter and chocolate is a perfect match, so why not make a chocolate bar out of it?

pbchoklad7

Ingredienser:
200g – Choklad (Jag använder Odenses mörka bakchoklad)
ca 100g – Jordnötssmör
Flingsalt

Ingredients:
7oz – Chocolate (I use a dark baking chocolate)
3,5oz – Peanut butter
Sea salt

Gör såhär:
(Det är valfritt om man väljer att temperera, alltså smälta chokladen på ett sätt som gör att den sedan stelnar i rumstemperatur, eller inte. Jag kommer beskriva hur man tempererar just den choklad jag använder, men det varierar beroende på vilken chokladsort du väljer att använda. HÄR finns en guide för hur man tempererar choklad.)
1) Smält 2/3 av chokladen över vattenbad. Ta bort skålen med chokladen från vattenbadet och rör resterande choklad, hackad i bitar. Blanda tills chokladen smält helt, temperaturen får inte överstiga 45 grader.
2) Häll häften av chokladen i en form, sprid ut jordnötssmöret över den smälta chokladen och strö över lite flingsalt. Sprid ut den resterande chokladen över jordnötssmöret. Låt chokladen stelna i rumstemperatur, om du har tempererat den, ställ annars in den direkt i kylen. Förvara chokladen i kylen.

Instructions:
(I´ts optional if you choose to temper your chocolate, melting it in a way that makes it harden in room temperature, or not. There is a bit of a difference in tempering chocolate depending on which type of chocolate you decide to use, this recipe describes how to temper the chocolate I use. HERE is a guide on how to temper all types of chocolate.)
1) Melt 2/3 of the chocolate in a bowl on top of a saucepan with simmering water. Remove the bowl with the chocolate from the heat and stir down the remaining chocolate, chopped into pieces. Blend until all of the chocolate has melted completely, the temperature should not get any higher than 113 F.
2) Pour half of the chocolate in a mould and carefully spread the peanut butter on top. Sprinkle som sea salt over the peanut butter and lastly, pour the remaining chocolate on top. Let set in room temperature, if using tempered chocolate, otherwise, let set in the fridge. Store the chocolate in the fridge.

pbchoklad22 pbchoklad9 pbchoklad55 pbchoklad33 pbchoklad10 pbchoklad8Kopiering förbjuden

Har du frågor, förslag eller kanske ett recept du vill att jag ska testa? Skriv till mig i kommentarerna!
Questions, suggestions or any recipe you’d like me to try? Let me know in the comments!

//Sanna

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>